Nejjednodušší silvestrovský punč a oblíbené horké drinky!

Jak se zahřát během chladné silvestrovské noci? Připravte pro sebe a svých milovaných horké nápoje s alkoholem i bez něj. Přesně tak, jak je máte rádi.

vianocny_punc(13)

NEJLEPŠÍ PUNČ ZA PÁR MINUT: ALKO I NEALKO VERZE

Pokud máte mezi lidmi, se kterými trávíte svátky, abstinenty, určitě jejich potěšíte tím, že váš silvestrovský punč mohou pít bez problémů. Jak ho připravíte? Zcela jednoduše.

vianocny_punc(11) vianocny_punc(10)

Potřebovat budete:

- Dobrý ovocný čaj - voňavý je například višňový, malinový

- Pomerančový džus

- Balíček koření na punč nebo svařené víno (vystačí na půl litru punče)

- Vanilkový cukr

- Hnědý nebo bílý cukr

- Celou skořici, badyán

- Chemicky neošetřený citron a pomeranč (můžete vynechat)

vianocny_punc(2)

Jako první nechte sevřít vodu a uvařte silný čaj, ideálně podle návodu na sáčku. Získáte tak krásnou vůni, i chuť. Do uvařeného čaje vylijte džus v poměru 2:1 (čaj, džus) a přidejte koření na punč, vanilkový cukr, klasický cukr podle chuti, celou skořici a badyán. Směs by měla trošku probublat, čím déle budou koření v punči, tím voňavější bude.

Hotový horký punč servírujte do sklenic. Pro ty, kteří si ho přejí s alkoholem přilijte alkohol. Hodit se bude rum, cherry, dobrá domácí griotka, kvalitní vodka, Bacardi, portské víno nebo také obyčejné červené víno, které ale bude třeba ohřát.

vianocny_punc(12)

Mohlo by vás zajímat:

Nejlepší vánoční dobroty, které zmizí ještě za horka

 

BOMBARDINO

Recept na Bombardino asi znáte, ale pro ty, kteří mají rádi sladkosti, ho rádi zopakujeme.

bombardino3

Potřebovat budete:

Vaječný koňak 

- Kondenzované nebo obyčejné mléko

Alkohol - rum, koňak, brandy NEBO kávu 

Šlehačku 

I tento recept je velmi jednoduchý a můžete ho udělat jen tak "od oka". Na jednu dávku budete potřebovat 1dcl mléka, 0,4 dcl vaječného koňaku, 0,4 dcl alkoholu podle chuti nebo stejné množství kávy.

bombardino

Všechny ingredience spolu smícháme a zahřejeme nad mírným plamenem. Bombardino nesmí vřít, pouze být dostatečně teplé, aby nás během silvestrovské noci zahřálo. Hotový nápoj vlijeme do sklenic a ozdobíme šlehačkou.

 

HORKÁ ČOKOLÁDA, COŽ POLECHTÁ CHUŤOVÉ POHÁRKY

Dopřejte si pořádnou dávku jemné krémové horké čokolády, která potěší malé i velké. Tajemství se ukrývá v pudinku. Nevěříte? Vyzkoušejte tento recept.

horuca_cokolada(3) horuca_cokolada(4)

Potřebovat budete:

Litr mléka 

Jeden pudinkový prášek čokoládový 

200g čokolády 

Polévková lžíce kvalitního kakaa 

Pol plechovky kondenzované mléka - může být karamelové nebo čokoládové 

Šlehačka, bonbóny marshmallow pro ty nejmenší 

vianocny_punc(8)

V malé části mléka rozmícháme pudinkový prášek, zbytek mléka postupně zahříváme v hrnci. Přidáme rozmíchaný pudink, 200 gramů čokolády, proseté kakao a nakonec kondenzované mléko. Čokoládu vaříme tak, aby postupně houstla a všechny ingredience se spojily.

Po odstavení můžete horkou čokoládu servírovat do šálků a ozdobit šlehačkou a bonbony marshmallow. Pro ty odváženejších můžete do čokolády přidat chilli nebo skleničku ochuceného rumu.

vianocny_punc(4)

Přečtěte si také:

Nejlepší vánoční dobroty, které zmizí ještě za horka

5 osvědčených rad, jak nepřibrat přes vánoční svátky

Jak ozdobit vánoční stromeček: Děláte to správně?

Cvičení doma: Těchto 5 cviků s vlastní vahou vás dostanou do formy

Co o vás prozradí váš vánoční stromeček

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.